SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 28.07.2024

28 Temmuz 2024 Pazar - 09:09




Olaylar ve Yaşananlar | 28.07.2024





BÜYÜKŞEHİR SAHADA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin özellikle doğu ilçelerinde etkili olan yağıştan kaynaklanabilecek sel ve heyelanlara anında müdahale edilmesi amacıyla teyakkuza geçti.
Yoğun yağmurun neden olabileceği sel, su baskını ve heyelanlara anında müdahale amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tüm ilçelerde hazır halde bekletilmesi olumlu sonuç verdi.
Sel ve heyelan nedeniyle kapanan Arsin'in Atayurt, Işıklı, Örnek ve Yolüstü mahallelerinin yolları ile tarihi Santa Harabeleri yolu, ekiplerin müdahalesiyle ulaşıma açıldı. Arsin'in yanı sıra Yomra ve Araklı’da da bazı mahalle yollarında yaşanan heyelanlara müdahale edilerek, vatandaşların mağduriyeti engellendi. Yağışın devam ettiği ilçelerde çalışmalar sürüyor.

İLK BİZDEN DUYUN

Yavuz Ağıralioğlu’nun parti kurma çalışmaları tüm hızıyla yurt genelinde devam ediyor. Bize gelen bilgilere göre Trabzon’da parti kurma çalışmaları daha önce İYİ Parti’ nin kurucu üyelerinden olan Musa Malik’e verilmiş. İl ve ilçe başkanlıkları için de Nazım Özcan ile Davut Çakıroğlu’nun isimleri geçiyor. Ekipte yer alan önemli isimler, ilk toplantılarını dün akşam Canbakkal İş Merkezi’nde bulunan Sofram Kafe Restoran’da yaptılar. Yine edindiğimiiz bilgilerde, dün akşam bir araya gelen ekip, partilerinin kurulma aşamasında neler yapacaklarını, kimlerle yol yürüyeceklerinin kendi aralarında uzun uzadıya istişarelerini yaptılar. Yeni kurulacak partiye ve partide görev alması beklenen isimlere hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz.

CHP İLK SEÇİMDE PATLAMA YAPAR!

İktidara yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, anket sonuçlarına işaret ederek bugün seçim olsa CHP'nin hiç almadığı kadar oy alabileceğini belirtti. Daşdemir'in
açıklaması şöyle: "Şu an Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir rüzgarı var. Birinci ya da başa baş. Bugün seçim olsa Cumhuriyet Halk Partisi hiç almadığı kadar oy alabilir anketlere göre. Ama en önemli sorun nedir diye sorduğumuzda yüzde 65 ile ekonomi birinci sırada. Kim çözer diye sorduğumuzda yüzde 22 ile AK Parti ve Erdoğan diyorlar birinci sırada. Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 18 ile ikinci. Hiçbiri diyenlerin oranı yüzde 37,5. Yani önümüzdeki günler ben bu kadar yüksek."

PİYASA TAKLİT ÜRÜN DOLDU!

Asgari ücrete yapılan zammın üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. Geçtiğimiz 8 ayda gıda fiyatları yükselmeye devam ederken, gıda alım gücü giderek eridi. Yaklaşık 25 milyon yurttaş sağlıklı, güvenilir ve besleyici gıdalara
erişemiyor. Yaklaşık 65 milyon yurttaş besleyici gıdalarla beslenemediği için gizli açlık yaşıyor. Yurttaşların gıda hakkı devlet tarafından gözetilmiyor. Sofraya erişebilen tarladaki meyve-sebzenin içerdiği vitaminminerallerin önemli bir kısmı daha yolda yok oluyor. Bu durum taklit-tağşişi de artırıyor. Alım gücü düşen yurttaş en ucuz gıdaya yönelmek mecburiyetinde kalıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Taklit-Tağşiş Listesini yıllardır yayınlamayarak bu duruma çanak tutuyor ama günü kurtaran bu politik hamleler uzun vadede sağlık sistemi üzerinde ciddi bir yük oluşturacak. Yurttaşlarımız kronik hastalıklarla ya da tedavisi çok ağır ciddi hastalıklarla mücadele edecek.

ÇİN’İ TAKDİR EDİYORUZ

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Batı'nın Filistin'de 'kendi medeniyet kuyusuna düştüğünü' vurgulayarak, Beijing’de düzenlenen Filistin toplantısıyla ilgili 'Çin'in bu önemli tutumunu şükranla takdir ediyoruz' değerlendirmesini yaptı. “Dünyada ‘Ben medeniyim, biz gelişmişiz’ diyen ülkeler, ‘Biz dünyanın jandarmasıyız, güvenliğiyiz’ diyen ülkeler bu soykırımın müsebbibidirler. Hiç kimse kaçamaz” diyen Soylu, Batı’nın kendi öne sürdüğü medeniyet kuyusuna kendisinin düştüğünü söyledi.

BORÇLAR ÖDENMİYOR KRİZ DERİNLEŞİYOR!

Kredi faizlerinin yükselmesiyle artan batık krediler en çok vatandaşı etkiledi. Faiz oranlarında yaşanan yüksek seyir ve yüksek enflasyon, geliri artmayan yurttaşların borçlarını geri ödemelerini zorlaştırdı. Bankaların tahsil edemediği krediler ya da takipteki alacaklar, ekonominin tıkandığını gösterdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) 19 Temmuz haftasına ait verileri kredi tahsillerinde yaşanan krizin büyüdüğünü gösterdi. Bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık krediler, bir haftada 13 milyar 323 milyon lira artarak 238 milyar 385 milyon TL’ye ulaştı. Bu artışın 3 milyar 658 milyon lirası bireysel kredi ve kredi kartları borçlarından oluştu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap