SON DAKİKA



Haber > Spor > Shevchenko: Arda çok büyük bir yetenek

Shevchenko: Arda çok büyük bir yetenek

17 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:25




Ukrayna futbolunun sembol ismi Andriy Shevchenko’dan, A Milli Takımımıza övgü dolu sözler geldi. Efsane isim; milli futbolcumuz Arda Güler için "Genç ama çok büyük bir yetenek" ifadelerini kullandı.





Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), çok sayıda acı tatlı ana ev sahipliği yaptı. Dünya yıldızları, milli takımlarının formasını giyerek yeşil sahalarda fırtına estirdi.

Dünya yıldızlarının milli takımlarının formasını giyerek fırtına estirdiği organizasyon futbol otoritelerinden tam not aldı. O tam not verenlerden biri de Ukraynalı futbol efsanesi Andriy Shevchenko oldu.

Dev turnuvayı TRT SPOR'un İtalya Muhabiri Dündar Keşaplı'ya değerlendiren Shevchenko, “Avrupa Futbol Şampiyonası bana göre çok iyi organize edildi. Doğrusu UEFA yetkilileri ve Almanya Futbol Federasyonu bana göre çok güzel bir çalışma gerçekleştirdi. Sorunsuz ve başarılı bir turnuvanın geride kaldığını düşünüyorum” dedi.

Aynı zamanda Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı da olan Shevchenko, şampiyonada hafızalara kazınan birçok an yaşandığını ancak tribünlerdeki atmosferin asla unutulmayacağını söyledi. Shevchenko, bu konuda şunları dile getirdi:

“Turnuvada bence akıllarda kalan o kadar çok şey var ki. Bir çırpıda sayacak olursam atmosferin çok güzel olması, stadyumların dolup taşması, çok sayıda sporseverin farklı ülkelerden gelmesi ve güzel maçlar izlememiz. Şunu gördüm ki; çok sayıda futbol tutkunu insan turnuva boyunca keyifli dakikalar yaşadı. İşte bu en güzel sonuç.”

Andriy Shevchenko, Türk Milli Takımı’nı, teknik direktör Vincenzo Montella’yı ve Arda Güler’i çok başarılı bulduğunu ifade etti.

"Montella kısa sürede çok iyi iş çıkardı"

Shevchenko, Montella hakkında “Bana göre Montella oldukça iyi bir iş çıkardı. Türk Milli Takımı’nın başarılı olduğunu düşünüyorum. Montella milli takımı kritik bir dönemde aldı. Bence kısa süre içinde iyi bir çalışma yaptı" şeklinde konuştu.

"Arda genç ama çok büyük bir yetenek"

EURO 2024'teki performansıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çeken milli oyuncu Arda Güler hakkında ise şunları ifade etti:

"Birbirinden değerli oyuncularınız var. Onlardan biri Arda Güler. Genç ama çok büyük bir yetenek. Turnuva süresince şunu gördüm. Herkesi büyüleyen bir oyun tarzı ve tekniği var. Gerçekten yeni bir yıldız doğuyor diyebiliriz."

"Türklerin desteği, neşesi, eğlencesi büyük bir iz bıraktı"

Unutulmaz isim, bir parantez de Türk taraftarlar için açtı. Andriy Shevchenko, bu konuda şunları dile getirdi:

"Avrupa Şampiyonası’na damga vuran özel anları oldu. Ayrıca özellikle vurgulamak istediğim bir başka konu Türk taraftarlar... Gerçekten inanılır gibi değil. O heyecan, o tutku, o yollardaki coşku dolu kutlamalar harika bir görüntü yarattı. Almanya’daki Türklerin desteği, neşesi, eğlencesi büyük bir iz bıraktı. Takımlarını bir an olsun yalnız bırakmadılar.”



TRTSPOR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap