SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Abdullah Avcı'dan flaş transfer açıklamaları! Gündemde kim var kim yok?

Abdullah Avcı'dan flaş transfer açıklamaları! Gündemde kim var kim yok?

03 Haziran 2022 Cuma - 14:26




Trabzonspor Teknik direktörü avcı açıklamalarda bulundu.





Şampiyon Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları şu şekilde:

Riva Mesleki çıkış noktamdır. 2011’de A Milli takım teknik direktörü olduğumda Riva projesinde bulundum. O zaman Avrupa standartlarında yapıldı. Avrupa’da Riva gibi bir yer yok: geçen sene erkenden o hamleyi yaptık. Kampın ilk aşamasında orada olacağız.
Sezonu bu ayın 27’si Trabzon’da 3-4 günümüzü Trabzon’da geçirip sonrasında ilk aşamasında Riva kampına başlayacağız.

Geçen sene iyi bir kadro kurduk. Hedefimiz şampiyonluktu ve ona göre bir kadro kurduk. Yaş ortalamasını yüksek kurduğunuzda sakatlık riski yüksek oluyor. Ona göre planlama yapıyoruz.

Bu seneki hedef tekrar şampiyonluk ve önümüzde şampiyonlar ligi Play-off’u var. Ülke planı bir tarafa bir senelik maaş bütçesini karşılayacak kazanç var. Olmadı UEFA seni Kupaların içinde tutuyor. Bu sene 50 küsür maç oynayacağız. Buna göre planlama yapacağız.

Sol bek alacağız, savunmanın mekanizması Edgar’ı kaybettik, Peres’i kaybettik. Sağ Stoper, sağ bek, merkez orta saha için oyuncu da bakıyoruz. Nwakaeme net değil. Gidenler , gelenler olacak. Bakacağız. Geçen seneden daha iyi, daha rekabetçi bir kadro oluşturacağız. İpad elimde dolaşıyorum. Bakıyorum izliyorum.

Ahmetcan Trabzonspor alt yapısının önemli kaynaklarından bir tanesi. Şampiyona olan takımın kendi kayağından 5 - 6 tane oynayan veya kadro içinde bulunan oyuncusu var. Bu çok değerli bir şey. Aynı zamanda, futbolcusu, taraftarı ve ekonomisini düşünüyor bu çocuklar. 8 ay evvel gittiğimde kiA takımdaydı. Harifa fizik, sol ayak, stoper, gelişime açık, ne verirsen uygulamaya çalışıyor. Tek söylediğim şuydu: Biz Trabzon’un yüzü yapalım bu çocuğu. Bu şekilde eğitim yapalım. Zaten elimde 2 tane stoper var. Sol bek, Egemen ve Orhan hoca var. Hem de bölgesel çalıştırılabiliriz. Fırsat geldi bunu çok iyi kullandı. Bugün konuşuluyor Avrupa’da. Bana da geldi. Ciddi yerlerden yatırım amaçlı teklifler var. 
Kulübe gelsin, oyuncunun kulübün menfaatleri doğrultusunda, kararlar veririz. 

Almanya’dan diye biliyorum. Almanya’dan bir iki tane bu tür oyunculara yatırım yapan takımlar, takibe alıp teklif sunacakların duymuştum. Şu anda sayın başkana, yönetim kuruluna geldi mi. 

Her ligde oynayabilir. Ama dediğim gibi gelişimini ki olmaya aday. Önemli potansiyel. Daha çok mesafe kat etmesi gereken alanlar var. İyi bir çocuk. Yatırımımız, insani olarak da doğru şekilde yapmak lazım. Her ligde olabilir. Topla ilişkisi iyi olan oyuncu her ligde oynayabilir.


Eren Elmalı, Halil Akbunar, Ozan Tufan ve Oğuzhan Özyakup'un Trabzonspor'un gündeminde olup olmadığı konusunda soruları yanıtlayan Avcı şıu ifadeleri kullandı:

Tanıdığım oyuncular. Ozan Tufan A Milli Tamıdayken A2 oyuncusuydu. Beğendiğim, iyi potansiyel. A mili takım oyuncusu. İngiltere yaptı. Mukavelesi var, süreci var. O tarafı bilmiyorum. Öyle bir talebim de olmadı. 

Elmalı bu sene çıkış yapan oyuncu. Konuşulan rakamlar doğruysa iç piyasada o paraların olması mümkün değil. Aday oyuncu. Bu sene çıkış yaptı, biraz maç oynadı. A Milli Takıma seçildi. A Milli Takımın sol bek havuzu da dar zaten. Kuntz ile görüştüğümde 2 tanesi Beşiktaş’tan. Rıdvan ile Umut Meraş var. Caner var, bizim 88 doğumlu. Bir de şimdi Elmalı. 

Halil de yerli, potansiyeli kanıtlamış oyuncu. 

Bunları kimse niye alıyorsun, niye almıyor, demez. Bir isteğim girişimim yok.


Oğuzhan’ı sordun. Benim A Milli Takıma ilk adım. Beşiktaş’a transferinde bana soruldu. Beşiktaş’ta çalıştım. Önemli potansiyel, büyük oyuncu. Ama hep aşağı doğru seyretti şu an itibariyle. Trabzonlu yanlış hatırlamıyorsam. Ama şu an itibariyle öyle bir talebim olmadı.

Oğuzhan Özyakup'ta Dorukhan performansı bence olur. Trabzon’da olur. Bizim orası iyi bir aile ortamı var. Oyuncu, teknik adam, bütün odak noktası futbol. Trabzon’da olabiliyor. Ben mesela ilk defa çıktım dışarı. 32 sene sonra İstanbul’un dışına çıktım.

Boateng ismi geldi  Son durumunu inceliyoruz. Marka oyuncu. Alman milli takımında oynamış. Eğer sakatlığı yoksa, kulübün bütçesine uygun olacaksa değerlendirilebilecek oyuncu. Bunu da ifade ettim. Zaten basında çok çıkıyor.

Massouras ile ilgili geçen sene talep ettik. Devre arasında konuştuk. Ama rakamlar yüksek olunca vazgeçtik. Şu anda yok. Hiç bir gelişme onunla ilgili yok. Devre arasında söylenen rakamların yanısı söylense dahi olmaz.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap