SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Trabzonspor'da Zinckernagel harekatı

Trabzonspor'da Zinckernagel harekatı

15 Aralık 2020 Salı - 12:03




“Bu sezon Bodo Glimt Norveç Ligi’nde 100 gol attı, bunun 43’ünde Philip Zinckernagel’in imzası var. Hızlı ve kolay adam geçen bir özelliği var. Savunmanın ön planda olduğu Süper Lig’de çok iş yapar.”





Almanya'da Hamburg’da yaşayan ve Norveç Ligi maçlarını yakından takip eden Ersin Sezer, Trabzonspor’un transfer gündeminde olan Danimarkalı Philip Zinckernagel’i Karadeniz okurları için değerlendirdi. 25 yaşındaki kanat oyuncusunun bu sezon müthiş bir performans sergilediğine dikkat çeken Sezer şunları söyledi: “Zinckernagel, kendi lig standardına baktığımızda hızıyla ve rahat adam geçebilmesiyle ön plana çıkan, gol-asist yüzdesi çok yüksek, skora direkt katkı veren, henüz Milli formasını terletmemiş, 25 yaşındaki Danimarkalı bir kanat oyuncusu. Bu sezon Bodo Glimt, Norveç ligine damga vururken (29 maçta 100 gol attılar) 43 golde Zinckernagel’in imzası vardı (19 gol 24 asist). Antrenörleri Knutsen’in oynattığı 4-3-3 sisteminde parlayan bir diğer yıldızları 21 yaşındaki genç Norveçli Hauge’yi sezon başında Milan’a gönderen Bodo Glimbt’te sağ forvet olarak görev alan Zinckernagel, aynı zamanda vatandaşı olan merkez forvet Kasper Junker (25 gol 10 asist) ile yakaladığı müthiş uyumla bu sezon farkla gelen liderliğin habercisi oldular. Öte yandan unutmamak gerekiyor ki Norveç liginde gol sayısı yüksek maçlar izliyoruz, takımlar daha cesur ve baskısız oynuyor. Bu durum Süper Lig’deki katı savunma anlayışından biraz farklı. Uyum-adaptasyon süreci Zinckernagel’in olası Türkiye transferinde belirleyici faktör olacaktır.”

Beğendim
18
Sevdim
3
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap