SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Yangından mal kaçırılmış

Yangından mal kaçırılmış

28 Aralık 2017 Perşembe - 08:37




Sürmen, Kartal tesislerindeki 2.5 dönümlük arazinin OPET’e takasta verilmesine ilişkin, “Kulüp tüzüğünün 89.maddesi gereği genel kurulun onayından kaç





RAHATSIZLIK YARATTI

Genel Kurul kararı olmadan Bordo-Mavili kulübün Kartal’daki 2.5 dönüm araziyi satmasının yankıları sürerken yönetimin bu hamlesi suç olarak addediliyor. Kulübe şu ana kadar gelir getirecek bir proje ortaya koyamayan ve Trabzonspor’un geleceğinin teminatı olan Kartal tesislerinde yetkisi olmadan operasyon yapan Bordo-Mavili yönetime tepki sesleri yükselmeye başladı. Elini cebine atmadan hazıra konarak kulübü idare etmeye çalışan yönetimin bu hamleleri büyük rahatsızlık yarattı.

TÜZÜĞE AYKIRI

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor yönetiminin İstanbul Kartal’da Milli Emlak’tan kiralanan 2.5 dönümlük arazinin satın alınarak kulübün borcuna karşılık OPET’e takasta vermesinin kulüp tüzüğüne aykırı olduğunu açıkladı. Sürmen, “Kulüp, tüzel kişilik olarak dernek ve şirket ayrı olmakla birlikte, şirket yöneticileri dernek tarafından atanmaktadır. Yani Trabzonspor Kulübü derneği yönetimine seçilenlerin derneğin tüzüğüne sadakat borcu vardır.

SORUN TEŞKİL EDECEK


OPET konusunda geçen sene Genel Kurul’un yetki vermemesi nedeniyle bu defa şirket üzerinden çözüm üretilmiş ise de tüzüğün 89. maddesi gereği Genel Kurul’un onayından kaçırılmış bir işlem söz konusudur. Bu durum elbetteki bugün de yarın da hukuki tartışmalara yol açacaktır. Bu nedenle OPET’in yerinin çözümü konusunda Trabzonspor Kulübü derneğinin genel kurulundan izin almayan Trabzonspor şirket yönetimini İstanbul’daki diğer yerle ilgili işlemlerde Trabzonspor tüzüğüne uygun davranmaya ve karar almaya davet ediyorum” dedi.

89.madde ne diyor?

“Genel Kurul’a katılma hakkı bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile karar alınmadıkça satılamaz, başka bir gayrimenkulle değiştirilemez, rehin ve teminat gösterilemez, hibe edilemez, kişi ve kurumlara bağışlanamaz, on yıldan fazla kiraya verilemez, herhangi bir sebeple ayni ve şahsi bir hakla sınırlandırılamaz.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap