SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Asfalt bitti turist gitti!

Asfalt bitti turist gitti!

07 Eylül 2018 Cuma - 19:38




Yerli yatırımcı kendi imkanlarıyla elektrik, telefon ve internet sorununu hallederek trilyonluk yatırım yaptı fakat Trabzon Büyükşehir Belediyesi grup





Trabzon’un Yomra ilçesi Gülyurdu Mahallesi grup yolu taş toprak.

Yıllardır asfalta kavuşmayı bekleyen mahalleli ise mağdur. Mahalle sakinlerinden Hayati Kaya, kendi imkanlarıyla turizm kentine yakışır imarlı arazisinde yatırım yaptı ama yol olmadığı için turistleri oteline getirmekte güçlük çekiyor.

Yatırımcı Kaya, yaşadığı mağduriyetin turizm kentine yakışmadığını dile getirerek, “Şehrimiz turizm kenti olma adına önemli adımlar atarken biz de destek verelim, yerli yatırımcı olarak alternatif sunalım dedik. Bu düşünceyle yola çıktık, trilyonluk yatırım yaparak, imarlı arazimizde bir otel yaptık. Oteli yaptık bitirdik ama hizmete açamıyoruz çünkü yol yok.

Otelin yol ağı grup yolu olması hasebiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde. Yetkililere yol derdimizi anlattık, ‘bugün  yapacağız, yarın yapacağız’ dediler ama yapmadılar” dedi.

Kaya, “Bu yol yapıldığında sadece benim için hizmet vermeyecek, bütün herkes bu yoldan faydalanacak. Kışın yetkililer geliyor, bakıyor, söz veriyor ama yaz gelince ne gelen var ne giden var. Yol olmadığı için maddi kaybım çok büyük. Hasbelkader yolu bulup gelen turistler Arabı, Letonyalısı ‘yol çok  problem’ diyor. Geçtiğimiz günlerde asfaltı takip ederek buraya gelmeye çalışan turistler, asfalt bitince kayboldu. Turistleri sabaha karşı 5 sularında yaylada bulduk. Turist bana ‘otele giden yol bu kadar bozuk olamaz
diye düşündük, asfaltı takip ettik’ diyor. Devlet her şeyi yapamaz diye elektriği, interneti, telefonu kendi imkanlarımızla hallettik
ama grup yolunu da ben yapamam ya. Otelimin yolunu yapın demiyorum, hizmet ağınızda olan grup yolunu yapın diyorum” serzenişinde bulundu.


Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap