SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Güntekin Uysal: "Türkiye’de yoksulluk kalıcı hale geliyor"

Güntekin Uysal: "Türkiye’de yoksulluk kalıcı hale geliyor"

28 Ağustos 2022 Pazar - 15:41




DP Genel Başkanı Güntekin Uysal, Trabzon’da düzenlediği basın toplantısından AK Parti'te sert eleştirilerde bulundu.





Demokrat Parti Genel Başkanı Güntekin Uysal, bugün Trabzon’da İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıya Uysal’ın yanı sıra, İl Başkanı Ali Akar ve İl Yöneticileri ile partililer katıldı. 

Uysal, özetle şu şekilde konuştu: 

Ülkenin maruz kaldığı hukuksuzluklar, yolsuzluklar, bireleri eşit ama birileri daha eşit mantığı içinde ülkede yoksulluğun kalıcı hale geldiği Türkiye portresi ile karşı karşıyayız. 

Yetişmiş insan gücünün kendi ülkesinde gelecek hayali kuramadığı ülke, kimsenin hayal ettiği Türkiye değildir. O açıdan gelir adaletsizliğinin, eğitim adaletsizliğine dönüştüğü, sınavların seçicilik niteliğini anlamsızlaştıracak bir takım ÖSYM’nin tercihleri var. Belirli puan aralığında yığılmalar var. 

Son 8 aydır yaşanan yoksulun daha yoksul, orta sınıfın yok edildiği böyle bir iklimde üniversitelere yerleşmiş kardeşlerimizin nasıl eğitim alacakların büyük ızdırapla bizde izliyoruz. 


DAHA YÜKSEK TERCİH YAPABİLECEK… 

Bugünün Türkiye’sinde yoksulluk kalıcı hale geliyor. Daha yüksek tercih yapabilecek gençlerimiz, imkansızlıklar nedeniyle mahalline daha yakın yerlerde tercihler yapıyor. 

Ülkenin demokraside, hukukta, kaybettiği irtifa, küme düşmüş olması, vatandaşımızın yoksulluğunu arttıran koridora girmesine vesile oldu. 

Daha fazla yoksullaştığımız, enflasyonun çift hanelerde olduğu, işsizliğin faizlerin iki katına çıktığı Türkiye fotoğrafı ile karşı karşıyayız. O nedenle meselenin hızlı karar almak olmadığı, doğru karar almak olduğu…

ADETA KANALİZASYON PATLAMASI GİBİ… 

Bugün ortalığa saçılan adeta kanalizasyonun patlaması gibi yolsuzlukluklarını usulsüzlüklerin ortaya döküldüğü noktada bir sanatçının beyanı nedeniyle tutuklama talebiyle mahkemelere sevk eden savcıların, yolsuzluklarla ilgili neyi beklediklerini bizde merak etmekteyiz. 

Bu büyük ülkede umudu yaşatmak adına ortak irade koyuyoruz. Siyasetin rekabetin siklet merkezinin dönüştüğü ortadadır. Artık parlamentodan hükümetler çıkmamakta. Siyasi partilerin birinci hedefi yürütmeye talip olmak… 

SEDAT PEKER’İN İDDİALARI

Sedat Peker’in açıkladığı, suçlara karşı ne İçişleri Bakanlığı, ne Adalet Bakanlığı, ne de Cumhuriyet Savcılar harekete geçmediğini görüyoruz. 

İktidar mensubunun aleyhine haber çıktığında, yaptıkları yayınlara, Sulh Ceza Hakimleri eliyle erişim engeli getirildiğini biliyoruz. 

26 Ağustos günü Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt Sedat Peker’in bu iddialarını referans göstererek suç duyurusunda bulundu. Pek çok siyasi partiden de suç duyurusunda bulunacakları beyanlarını görüyoruz. 

Türkiye’de maalesef kamu kaynakları, büyük bütçelere sahip olmamıza rağmen yolsuzluk usulsüzlükle heba edilmesi, milyonlarca yetimin hakkının heba edilmesi demektir. 

Bu iddiaları İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ciddiye almalı ve soruşturma açmalı. 

Bu iddiaların takibi olacağız”


6’LI MASANIN ADAYI BELLİ Mİ?

6’lı masanın adayı belli değil, verilmiş bir karar yok. Bunu ifade ederken siyasi partilerin en azami neticeyi nasıl alırız, hem karargahları, hem genel merkezlerinde Anadolu’nun her yerinde yürüttükleri görüşmelerde bu değerlendirmeleri yapıyor. Bizde yapıyoruz. DP olarak temel tezimiz, sadece Cumhurbaşkanı adayı değil, Cumhurbaşkanı adayı ve onun yanında kadrosu ve beraberinde uygulayacağı paket program koymak. 
Kişilerin bu rekabette öne geçtiği daha belirleyici olduğu… Muhalefetin pek çok kuvvetle aday çıkarma imkanı vardır. 

Bugünden bir takım beyanlarda bulunmak, karar vermek siyaset açısından çok riskli bir karardır. Elbette seçmenimiz, muhalif kimliği, düşüncesi olan insanlarımızın, vatandaşlarımızın bu beklentisini haklı görüyoruz. Bizim sorumluluk duygusu içinde siyaset yapan insanlar olarak toplumun beklentisini yönetmek olduğu bir gerçek.

WhatsApp Image 2022-08-28 at 12.10.58
WhatsApp Image 2022-08-28 at 12.10.58 (1)
WhatsApp Image 2022-08-28 at 12.33.14WhatsApp Image 2022-08-28 at 12.33.13

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap