SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Haydar Revi; ''Ya yer bakacağız ya yer açacağız''

Haydar Revi; ''Ya yer bakacağız ya yer açacağız''

Karadeniz Özel

03 Nisan 2019 Çarşamba - 15:20




AK Parti İl Başkanı Revi: Şehir hastanesi için Akyazı dolgu alanının uygun olmaması halinde...





Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştiğini belirterek Trabzon, Rize, Elazığ, Erzurum ve Aksaray gibi illerin deprem tehlikesinin yükseldiğini ifade etmişti. Deprem riskinin bilinenden daha fazla olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, ise 2018 yılında yayınlanan yeni deprem haritasına göre “Trabzon'da deprem tehlikesi iki kat, Rize tarafında ise üç kat artmıştır” açıklamasını yapmıştı. Uzmanlar, dolgu alanlarında deprem riskinin ise 5 kat daha fazla olduğuna dikkat çekerek “Karadeniz fay hattının varlığı bilimsel olarak ortaya çıkmıştır, bunu kimse yok sayamaz” demişlerdi.

BİLE BİLE OLMAZ

Gelinen noktada Trabzon’da Akyazı dolgu alanı üzerinde yapılan Trabzonspor stadında meydana gelen çatlamalar ve oturmalar yetkili kurumları harekete geçirmiş, hem Trabzonspor’a hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuyla ilgili rapor sunulduğu, bu bağlamda stadın yanına yapılması planlanan şehir hastanesi ihalesinin askıya alındığı ileri sürülmüştü. Gelişmeler böyle olunca şehir hastanesinin yerinin değişip değişmeyeceği ve Fatih Devlet Hastanesi’nin yeri yeniden gündem oldu. AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, “Sizlerin dile getirdiği bu hususları dikkate alacağız. Çalışmaları belli bir aşamaya gelmiş olan şehir hastanesi için eğer sorun teşkil eden bir hata ya da kırık fay hattı söz konusuysa yeniden raporlar hazırlanır. Uygun olmayan bir zemin üzerinde bile bile hastane elbet kurulmaz. Böyle bir durum söz konusu olması halinde ya yer bakacağız ya yer açacağız. Ama Fatih Devlet Hastanesi’nin mevcut yeri ihtiyacı karşılamıyor” dedi.




Haber: Meryem AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap