SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yerel Eşitlikte Trabzon öncü

Yerel Eşitlikte Trabzon öncü

22 Aralık 2017 Cuma - 15:55








Meryem AKGÜN

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’18 ilçede yerel eşitlik eğitim programı’ gerçekleştirildi. Yerel eşitlikte Trabzon, Türkiye’de öncü şehirler arasında yer alıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile 18 ilçede yerel eşitlik birimi temsilcileri eğitim programının açılış toplantısı gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen bu eğitim projesinde Trabzon’un 18 ilçesinden gelen belediye personelleri eğitim görecek. Gerçekleştirilecek eğitim sonunda tüm ilçelerde yerel eşitlik birimi kurulmuş olacak. Trabzon, tüm ilçelerinde yerel eşitlik birimi olan bir şehir olarak Türkiye’ye örnek olacak.

İLK İMZALAYAN TRABZON

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Yerel Eşitlik Komisyon Başkanı Havva Gümüş, böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan duymuş olduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu projenin Trabzon’un 18 ilçesine yayılmasını istedik. Bu uygulama ile yerel eşitlikte Trabzon ilk sıralarda yer alacaktır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise projenin önemine değinerek, “Trabzon’umuzun tarihten bu yana medeni cesareti yüksektir. Doğu Karadenizli hanım kardeşlerimizin cesareti ise daha yüksektir. Yerel Eşitlik protokolünü 2013 yılında Türkiye’de ilk imzalayan il de Trabzon’dur. Yerel eşitlik önemlidir çünkü kadına yönelik şiddeti önlemede bu tarz programların önem arz ettiğini biliyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap