SON DAKİKA



Haber > Magazin > Dostlarım iyi ki varlar

Dostlarım iyi ki varlar

20 Ağustos 2017 Pazar - 10:30








Dost farklı, arkadaş farklıdır bana göre. Arkadaş çok dost az bulunur. Dostum dediğin insan sen cümleyi kurmadan ne diyeceğini bilendir, sen gel demeden gelebilmeyi düşünendir. Dostunla paylaşımın farklıdır. İyi günde kötü günde yanında olandır. Onu her zaman görmene gerek yoktur. Sesini duymak bile sana yeter.

Bir satır mesaj yazması bile kafi gelir. Çok uzakta olabilir ama aslında bize yakın olduğunu bilmektir dostluk. Dostunla yaşadığın anlar aklına geldiğinde gözlerinin dolmasıdır. Bir de sahte dostlar vardır. Onlar sadece günü kurtarmak için vardırlar. Şeklen güler şeklen ağlarlar. Sahte dostlar, sahte yüreklerde; gerçek dostlar seven kalplerdedir. Sahte dostlar, iyi gününde yanında kötü gününde nerde oldugunu bilmedi ğ imiz insanlardır. Bunlar kendilerini kısa zamanda belli ederler. Ve kimsenin hayatında bir yer edinemezler. Sadece kendileri gibi dü ş ünen insanların hayatında olurlar. Bu da ne kadar sa ğ lıklı olursa...

Dostluk bir ekme ğ i payla ş abilmektir kısacası bir ya ş amı payla ş abilmektir. Bugünkü ş artlarda böyle insanlar bulmak zor olsada nadiren var. En azından kendi hayatımda böyle dostluklarım oldu ğ u için kendimi hep ş anslı bulmu ş umdur. Benimle a ğ layan benimle gülen dostlarım iyi ki varlar. Onlar hayatımızın yükünü hafifletir, derdimize dermen olurlar, sevincimizi payla ş ırlar.

Daha ne olsun ki? Ş u an dünyamızda maddi ş eyler çok ön planda oldu ğ u için dostluk kavramı biraz sekteye u ğ ramı ş durumda. Benim için de ğ il tabiî ki. Hatta ve hatta maddi çıkarları ön planda olan insanlara acıyorum. Ben dostlu ğ umu asla maddi çıkarlarla kıyaslamam. Asıl olan insanlıktır. Maddi ş eyler ya ş amak için gerekli bir araçtır sadece. Çünkü bu hayatta paranın çözemedi ğ i maneviyat denen bir duygu vardır. Bu hayatta her ş ey her zaman çok iyi gitmez.

Bir hayal kırıklı ğ ı ya ş adı ğ ımızda aile fertlerine bile anlatamadı ğ ımız ş eyleri i ş te o dostum dedi ğ imiz insanlarla payla ş ırız. Ve bu parayla ölçülmez. Hayat çatlak bir bardaktaki suya benzer; siz o suyu içseniz de biter içmesenizde, siz hayatı yaşasanız da biter yaşamasanız da... Kimse başıma bu da gelmez dememeli. Ve başına istemediğin ve tahmin etmediğin şeyler geldiğinde yaslanacak omuz dost bildiklerindir.


MUTLU HAFTA SONLARI...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap