SON DAKİKA



Haber > Magazin > Kenan Işık'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı!

Kenan Işık'a veda! Son yolculuğuna uğurlandı!

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:15




Tiyatro oyuncusu ve sunucu Kenan Işık, İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 'Kim Milyoner Olmak İster'de sunuculuk yapan sanatçının cenazesi dün Karacaahamet Gasilhanesinden alındı ve tören için Atatürk Kültür Merkezi'ne götürüldü. Işık, bugün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.





Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan Kenan Işık, 29 Temmuz sabahı İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Beril Işık ile evli ve iki çocuk babası Kenan Işık, 76 yaşındaydı.

2014 yılında spor sonrası saunaya giren sanatçı, sauna çıkışı kendisini iyi hissetmediğini belirtmiş ve kısa süre sonra dengesini kaybederek yere düşmüştü. Şiddetli çarpmanın etkisiyle kafa travması geçirdiği belirtilen Kenan Işık, bilinci kapalı halde hastaneye kaldırılan kaldırıldığı Amerikan Hastanesi'nde hemen ameliyata alınmıştı. Dört saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma kaldırılan Işık, uzun süredir evinde tedavi görüyordu.

ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türk tiyatro ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden Kenan Işık için ilk cenaze töreni dün Beyoğlu'ndaki Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmişti.

ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ

Törene, Işık'ın eşi Beril Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, çocukları Mehmet ve Ahmet Işık, gelini Burcu Akar ve torunu Doruk Işık’ın yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve sanatçılar Zafer Algöz, Ali Düşekalkan, Ahmet Yenilmez gibi isimler katılmıştı. Ayrıca tarihçi İlber Ortaylı ve Kenan Işık'ın yardımcısı ve arkadaşı Fuat Torlak da törende yer almıştı.


CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde vefat eden Işık için, bugün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Işık'ın yakınları da olmak üzere birçok vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, oğulları Ahmet ve Mehmet Işık taziyeleri kabul etti. Kenan Işık'ı sağlığında göremeyen torunu Doruk Işık (9), cenazede dedesinin fotoğrafını taşıdı. Işık'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

"TİYATRO İNSANIYDI"


Tamer Karadağlı, "Kenan Işık çok önemli bir kayıp. Hem sahne üstünde hem ekran önünde aynı zamanda çok önemli bir yazar ve yönetmendi. Sadece tiyatro oyuncusu değildi tiyatro insanıydı. Acımız büyük, kaybımız büyük" dedi.

İHA

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap