SON DAKİKA



Haber > Magazin > Türk jetlerine taciz

Türk jetlerine taciz

20 Haziran 2015 Cumartesi - 13:55




Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ege Denizi ve Akdeniz'in uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine, Yunan





Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16'larla Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu gerçekleştirdi. Bu sırada, bir F-16 uçağına, Yunanistan'a ait 2 F-4 uçağı, bir dakika 20 saniye süreyle ve radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz tacizde bulundu. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16'larla aynı şekilde karşılık verildi.Ayrıca, dört F-16 uçağıyla Akdeniz'in uluslararası hava sahasında Deniz-Hava işbirliği eğitim uçuşu gerçekleştirildi. Eğitim esnasında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16'ya Yunan uçağı tarafından irtifa farkı olmaksızın önden rotayı kat etmek suretiyle taciz edildi. Angajman kuralı gereği tacize aynı şekilde karşılıkta bulunuldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap