SON DAKİKA



Haber > Spor > 17 Numara kimin olacak? Açıklandı!

17 Numara kimin olacak? Açıklandı!

03 Ağustos 2017 Perşembe - 13:59




Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, önemli açıklamalar bulundu.





BURAK RESMİ SÖZLEŞME İMZALAYACAK

Usta, yaptığı açıklamada, “Burak Trabzonspor’a hiç küsmedi. Açılışa geldiğinde herkes onu bağrına bastı. Burak’ı her takım almak ister. Sonuçta Türkiye’nin santraforu. Çok zor bir transfer oldu. Cezası vardı ve cezasının orada dolması için de bekledik. Bir an önce getirmeye çalıştık. Şartlar çok uzadı. Bugün de sağlık kontrolünden geçecek 12.00’da. Akşam da resmi sözleşmeyi imzalayacak” dedi.

SERDAR TAŞÇI ÇOK YAKIN

Usta, şöyle devam etti: “Stoper bölgesine iyi ve kaliteli bir oyuncuya ihtiyacımız var. Gelecek oyuncuların adaptasyon sorunu yaşamayan, kalitesiyle herkesin kabul ettiği oyuncuları almamız gerek. Serdar ile uzun zamandır ilgileniyoruz. Birkaç oyuncu gündeme gelse de maliyet açısından baktığımızda Serdar daha iyi olacak. Bizim aslında Burak ve Serdar gibi yerli oyunculara ihtiyacımız var. Serdar’ın öne çıkmasının sebebi de bu. Medel ile de görüşüyoruz. Ancak mali ve yerli olması konusunda Serdar daha önde. İşin sonuna yaklaştık. Transfer zor bir durum. Her an sorun da çıkabiliyor. Serdar’ın Trabzonspor’a gelmesiyle ilgili kesin bir kararı var.”

KUCKA ÇOK KATKI SAĞLAYACAK


Usta, “Kucka’yı aldık. Milan yeniden yapılanıyor. Çok önemli oyuncuları kadrosuna katarken Kucka’yı bırakmak istemediler. Burak ve Serdar’da ne kadar zorlandıysak Kucka’da da bir o kadar zorlandık. Bitti diye düşündüğümüz andan 4 gün sadece Kucka’nın takıma kazandırılması ile ilgili çok zor bir süreç yaşadık. Trabzonspor’da maçı da izledik ve katkı sağlayacağını net bir şekilde gördük” ifadelerini kullandı.

ALMASAK DA OLABİLİR

2-3 bölgede oynayabilecek bir oyuncu alınabilir. Almasak da olabilir. Alınsa bu takım daha eksikleri çok aza indirgenmiş bir takım olacak. Sosa ile görüşüyoruz. Onda da ekonomik anlamda değerlendirmeler yapıyoruz. Sissoko da gündemimizde. Ama geçen sene beklentilerini bulamadılar. Bu sene oyuncuyla Trabzonspor arasında eğer kulübü kiralanmasına müsaade ederse bu durum söz konusu olabilir. Kulübüyle bu anlamda görüşmemiz sürüyor.

100 MİLYON LİRA GELECEK

Mevcut oyuncularla ilgili ise Usta, “Bence futbolcu satmanın en önemli araçlarından biri takımın o sene ligdeki performansı. Bir takım performansıyla başarılıysa oyuncu satma ihtimali o kadar yüksek oluyor. Trabzonspor başarılı olmak zorunda ki kadrosu içerisinde satabileceği oyuncuyu sene sonunda en iyi rakamlarla satabilecek duruma gelsin. 50.yılda kadroyu iyi yöneterek başarı elde edersek yaklaşık sene sonunda 80 ile 100 milyon lira gelir edecek satış planlıyoruz.


HER OYUNCUYU SATARIZ

Usta, şu şekilde devam etti: “Yusuf Yazıcı’ya çok önemli teklifler geldi. 50.yılda olması için teklifleri resmileştirmedik. Değerini bulunda her oyuncuyu satarız. Rekabet arttığında oyuncular kendini daha iyi gösteriyor. Bir yandan da Trabzonspor bu oyuncuları satacak ama satarsa yerine kimi alacak diye de bakmak lazım. Oyuncunun da bir iş planının olması gerek. Ne zamanki bir kulüp aslında her anlamda kendini toparlayıp ve planlı ilerlerse o zaman bu kulüp kurumsallaşmış olur. Bizim bu konularda eksiğimiz var.”

17 NUMARA BURAK’IN OLACAK

Usta, “Onazi sormuş 17 numara görüyorum diye. 17 numara ve Burak Yılmaz bir proje. 17 numarayla forma satışı planımız var. Ticari operasyon yapacağız. Onazi bu konuda sorun çıkaracak biri değil. 17 numara Burak’ın olacak” dedi.

TAKVİYELER NORMAL


Usta, şöyle devam etti: “Trabzonspor’un geliri az. Bunun artması lazım. 2 yol kalıyor. Ya ortalama bir takım olacaksınız ki buna da kimsenin tahammülü yok. Trabzonspor’un bir seviye görmesi gerekiyor. O yüzden bu takviyeler gayet yerinde ve normal.”  

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Usta, “Yıllık 5 milyon Euro + KDV ile sponsorluk imzaladık. Bu gelirlerimiz Finansal Fair gelirleri arasında sayılıyor. Büyük uğraşlar verdik bu konuda. Hem başkanlığı yaparken hem de şirketinin sponsorunu yapan var mıdır daha önce bilmiyorum. İstinye Üniversitesi de buna dahil oldu. Keşke başka bir sponsor daha bulsak isimden vazgeçelim onlar parayı versin biz yine şirketimizle yardım etmeye devam edelim dedik. O yüzden sözleşme imzalamamız uzun süre gecikti. Görüştüğümüz bir şirket vardı o da son anda olmadı. Bu sefer devreye biz girdik” şeklinde konuştu.

1 YILLIĞINA KİRALADIK

Usta, “Dün itibariyle stadı 1 yıllığına kiralıyoruz. 1 yılsonuna kadarlık bir sürede de resmi olarak devri gerçekleşmiş olacak. Bakanlıkla yaptığımız işlem başladı. Daha sonra uluslararası organizasyonlar için başvurabiliriz” dedi.


LUCESCU HAYIRLI OLSUN

Başkan Usta, Lucescu ile göreve geldiği zaman görüştüğünü ifade ederek, "Milli takımımız ile anlaşmış. Hayırlı olsun. Zaten hocası olmayan kulübün aklına gelen bir hoca. Biz de görüşmüştük. Aslında Lucescu gelecek dememiştik. Lucescu vari demişik. Bir görüşme gerçekleştirdik zamanında ama olmadı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap