SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bakan Bayraktar Trabzon'da konuştu! "Kendi petrolümüzü çıkaracağız"

Bakan Bayraktar Trabzon'da konuştu! "Kendi petrolümüzü çıkaracağız"

13 Temmuz 2024 Cumartesi - 14:59




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Trabzon'da yaptığı Botanik Park , Valilik, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Trabzon İl başkanlıkları ziyaretlerinden sonra enerji firmalarının ve sektör paydaşlarının bulunduğu programa katılmak için Trabzon Ticaret ve Sanayi odasındaki 'Enerji koordinasyon toplantısı' na katıldı.





Program elektrik ve doğal gaz şirketlerinin Trabzon'daki projelerinin sunumları ile başladı.AKSA Enerji ve Doğalgaz şirketlerinin yetkilileri Bakan Bayraktar'a yapılan yatırımların son hali hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Bakan Bayraktar’ın yanı sıra, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismalioğlu, Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İlçe Belediye Başkanları ve TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, sektör temsilcileri katıldı. 


Aksa Doğalgaz sorumlusu Alper Konyalı; 

 ''Trabzon'da bir yilda 911 metre küp doğal gaz kullanılmış. Bir telefon maliyeti bedelinde gazı Trabzon'lulara ulaştırdık.Depreme rağmen yatırımları durdurmadan söz verdigimiz şekilde artirarak sürdürdük.Sorun yaşadığımız Yomra'da alternatif bir hattan doğal gaz getirerek orada insanlarımızın yoğun olduğu yerlere doğal gaz vermiş durumdayız.Arsin'in neredeyse tamamına doğal gaz ulaştirmişken, of ta dağlık ve dağınık yapısı nedeniyle hanelerimize doğal gaz sağlama çabalarımız sürmekte.Vakfikebir ve Beşikdüzün'de iletim hakları yeni tanımlandığı için orada çalışmalarımız sürüyor.Şehrimizde bulunan OSB'lerde görüşmeler tamamlanmış,istasyonlar yine tarafımızca kurulacaktır.Dogal gazın sadece yayılmasını değil güvenliği ve Acil durumlarda mudahelesinide ciddi çalışmalar yapıyoruz. Japonya'da yaşanan faciada bir çok insan doğal gaz patlaması ve yangınları ile can verdiler ama biz büyük bir facia yaşamamıza rağmen tek vatandaşımızı bu krizde kaybetmedik. Trabzon'da bugüne kadar aldığımız acil yardım ihtiyaçlarına anında müdahale edilerek 10 dakikada sorunların çözülmesini sağladık." ifadelerini kullandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ;

"Bugünün tamamını doğduğu şehire ayıran ve sorunları çözmek için çabalayan sayın bakanımız Bayraktar a teşekkür etmek istiyorum. Enerji bakanlığımız bünyesinde firmalarımızın yaptığı yatırımları hep birlikte gördük. Trabzon için olağanüstü bir yatarım yapılarak özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde doğal gaz çalışmalarımızı yaparak hanelerimiz ucuz enerji ile buluşturduk.Enerji arzı  doğal kaynak ve yenilenebilir kaynaklar noktasında sizlerin çalışmalarını izliyor bu çalışmalara bizlerde kendi ilimizde çalışmalar yaparak katılıyoruz." dedi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım;

"Ben bir senaryo ile başlamak istiyorum. sabahtan kalktığınızda hemen başucumda bulunan tuşa basıp elektriği açmak istiyoruz, lavaboya gidiyoruz musluğu açtığımızda sıcak su gelsin istiyoruz , mutfağa geçtiğimizde ocağı açtığımızda ocağın yemek yapmak için yanmasını istiyoruz, iş yerimize gittimizde bir çok cihazınız elektrikle çalışmakta.geçmiste sadece aydınlanma için kullanılan elektrik şuan hemen hemen hayatımızın her yerinde.Bugun elektrik olmasa asansörün çalışmıyor,  su çalışmıyor çünkü elektrik yok pompası çalışmaz  , ameliyat yapılamaz kısacası enerji hayatımız her yerinde ve vazgeçilmez. İşte enerjinin her dalının kesintisiz verilmesini sağlayan başta bakanımız olmak üzere tüm teknik kadrolarımızada teşekkür etmek istiyorum."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar toplantıda yaptığı açıklamada; 

"Enerjiye dair hemen hersey söylendi. Enerji günlük hayatımızın hemen her yerinde olan bir ihtiyaç. Bizim görevimizde bu enerjiyi en kaliteli şekilde kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmak. Artan ve büyüyen ülkemizde enerji ihtiyacıda sürekli artmakta. Bizim en önemli görevlerimizden biride enerjide dışa bağımlılığı azaltmak. Bugün ülkemizin kullandığı enerjinin büyük kısmının disardan tekin edilmesi nedeniyle dışa bağımlılığın yanında döviz temini konusunda da ciddi sorun olmakta.2035 yılına kadar artışlarla sürdüreceğimiz yenilenebilir enerji hamleleri bizi oldukça ilerletecek. Tüm bunların haricinde vatandaşlarımızın enerjiyi daha verimli kullanmayı hedeflediğimiz bir dönemi geçiriyoruz. Petrol ve doğalgaz arama çalışmalarımızda eski dönemden farklı olarak kendi mühendislerimiz, kendi araçlarımız ile yapmaya karar verdik. 4 derin sondaj gemisi 2 derin sonar gemilerimiz ile denizlerimizde aramalara başladık.Karada bir dönem adı terörle anılan dağlar da petrol arama çalışmaları başlattık. Sakarya'da bulunan doğal gaz keşfimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük keşifidir. Şuan 5 ilde başladığımız projede bugün 81 ile doğal gaz getirmiş durumdayız. Bugün elbette Trabzon'da dogalgazı ulaştıramadığımiı hanelerimiz var, ama bunlarda çözmek için gerekli talimatları verdik ve çalışmalarına başlanacak. Bizim ülkemiz çok büyük ve ihtiyacımız çok fazla bu nedenle ülkemiz haricinde başka ülkelerde de arama çalışmaları yaparak kendi petrolümüzü çıkaracağız. Türkiye nin 70 yıllık hayali olan Nükleer enerji konusunda da ciddi çalışmalarımız sürmeye devam ediyor. Santrallerimiz devreye girdiğinde dışa bağımlılığımızı ciddi miktarda azaltacak." ifadelerine kullandı.

BURAK ÇİMŞİT



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap