SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cumhuriyet böyle mi anlatılır?

Cumhuriyet böyle mi anlatılır?

29 Ekim 2018 Pazartesi - 13:02




Trabzon’da özel bir kolejin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı resim sergisi tepki çekti





Trabzon’da özel bir kolej bir alışveriş merkezinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel resim sergisi açtı. Öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi tepki seslerine neden oldu. Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi, eserlerin toplumda birlik ruhunu olumsuz yönde etkileyen ve örtülü insanları ötekileştiren bir bakış açısını yansıttığını iddia etti. Başkan Çebi, şunları söyledi: “Bu sergi üzerinden Cumhuriyeti anlatan çocuklarımızı kin ve nefret içinde hazırlayan beyinlere yazıklar olsun!

Cumhuriyet demek, halk demektir. Halkın her kesimi cumhuriyetin ortak paydasıdır. O okulda annesi, ninesi örtülü yavrularımız bu resimlere göre karanlık dünyanın insanları öyle mi? Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de cepheye mermi taşıyan örtülü kadınlar size göre karanlık öyle mi? Terör örgütlerine karşı amansız mücadelede şehit olan askerlerimizin örtülü anneleri, nineleri, eşleri cumhuriyet düşmanı öyle mi?”

Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap