SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İşçiler isyanda! Belediye mahkemede...

İşçiler isyanda! Belediye mahkemede...

15 Şubat 2019 Cuma - 10:51




Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde böylesi görülmedi…





Trabzon Büyükşehir Belediyesinde işçilere verilmesi gereken toplu sözleşme haklarından doğan zamların ödenmemesinin yarattığı kriz devam ediyor

Şaka değil gerçek… Belediye, işçilerine para ödememek için bakanlık aleyhine dava açtı. Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Bütün bunlar yaşanırken işçilerin hakkını korumakla mükellef olan Hizmet İş Sendikası Başkanı İsmail Kaplan ortada yok. Ortahisar Belediyesinde Başkan Ahmet Metin Genç sendika ile anlaşıp yaptığı zam ile mutlu ettiği işçilerle birlikte selfie çekilirken Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde işçi, yönetim ve sendika karşı karşıya geldi. Hizmet İş Sendikalı 667 işçi taşerondan kadroya geçince toplu sözleşmeden doğan 415 TL’lik maaş zamlarında hüsran yaşadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kanun maddesi öne sürülerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına dava açılması manidar bulundu.

İŞÇİLERDEN SESSİZ TEPKİ VAR

Haberimiz sonrası işçiler belediyede sessiz eylem başlattı. İşin en ilginci ise bu süreçte işçilerin hakkını hukukunu koruması gereken, bütün sendikal hakları elinden alındığı iddia edilen Hizmet İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan’dan ses seda çıkmaması oluyor. Gündeme bomba gibi düşen olay ile ilgili Kaplan ne telefonlara dönüş yapıyor ne de atılan mesajlara cevap veriyor. Herkes aynı şeyi soruyor: “Sendika başkanı neden susuyor? Kaplan’ın seçilmesi nedeniyle kime minnet borcu var? Sendikal hakları alınıp kalan para üzerinden yüzde 4 zam yapmak hangi vicdana sığar?”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap