SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Maçka Çataltepe şehitleri anıldı

Maçka Çataltepe şehitleri anıldı

19 Temmuz 2024 Cuma - 16:30




1916 Osmanlı-Rus savaşında şehit olan askerlerin bulunduğu Maçka ilçesi Çataltepe Şehitliği'nde anma programı gerçekleştirildi. Şehitler dualarla yad edildi.





Osmanlı-Rus Savaşı'nda şehit olan askerlerin bulunduğu Maçka Çatalpete Şehitliği’nde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka Belediyesi ve Çataltepe Şehitleri Derneği tarafından organize edilen şehitleri anma programına Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehitliğe dev bir Türk bayrağı taşıyarak yürüyen kalabalık, yapılan duaların ardından cuma namazı kıldı. 



HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, “Vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak ve kahraman şehitlerimizi unutturmamak hepimizin görevidir” diye konuştu. Çataltepe Şehitliği’nde resmi kayıtlara göre 70 şehit bulunuyor ancak bölgede yaşayanlar 450 şehidin olduğunu iddia ediyor.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap