SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Vatandaş ülkenin ekonomik gidişatına isyan etti! Bu düzen bir an önce değişmeli hakkımızı yiyene hakkımız haram olsun

Vatandaş ülkenin ekonomik gidişatına isyan etti! Bu düzen bir an önce değişmeli hakkımızı yiyene hakkımız haram olsun

Karadeniz Özel

31 Mayıs 2022 Salı - 11:22




Ülkede bir türlü düzene oturtulamayan siyasal sistem yüzünden vatandaş ağır faturalar ödüyor. Evdeki hesabın çarşıya uyması şöyle dursun artık hesaplar marketten dönüyor...





// Karadeniz Özel // Her sabah yeni zam haberine uyanan ülkem insanı ekonomik gidişatın düzeleceğinden de umudunu kesti. Eskiden kuru soğan ve ekmeğe talip gariban kesim, günümüzde onları da alamaz oldu. Düşünün, kuru soğanın bile 10 liraya dayandığı, akaryakıta ve diğer temel gıda ürünlerine her gün zam üstüne zam geldiği ülkemizde iktidar sahipleri “Ülkede aç yok, abartıyorsunuz” açıklamasını yapabiliyor. Diğer taraftan bu ülkede hiçbir gelecek vaat edilemeyen genç kesim neye istinaden bu ülkede yaşamak istesin? Hal böyle olunca beyin göçü artıyor, sanayi ve teknoloji ve tarım yoksunu Türkiye, her geçen gün dışa daha çok bağımlı hale geliyor.

NEREDEN NEREYE GELDİK

Günümüzde asgari ücretin öğrencilere bile yetmediğini söyleyen Merve Hanım, “Verdiği zam kadar hatta daha da fazlasını aldılar bizden. Eskiden böyle değildi. 10 lira bizim cep harçlığımızdı, şimdi bakıyorum 10 liraya sadece dolmuşa binebiliyorum. Nereden nereye geldik. Cumhurbaşkanımız maalesef kimseyi görmüyor. Sadece kendi etrafındakileri görüp yorum yapıyor. Tok ne anlar açın halinden.  Kıyafet bile alamıyoruz.  Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Sıkıntıyı biz yaşadık, mevcut iktidara oy vermeyi düşünmüyorum” dedi.

DAHA KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini belirten Mehmet Bey, “Gelir sabit düzeyde giderler her gün artıyor. Her sabah uyandığımızda acaba bugün neye zam gelecek diye düşünüyoruz. İlerisini pek iç açıcı görmüyorum.  Daha kötü günler bizi bekliyor gibi geliyor bana. Türkiye’de aç insan yok demek doğru değil. Pahalılık aldı başını gidiyor. İnsanlar tabii ki karnını doyurmakta zorlanıyor” ifadelerini kullandı. Her sabah yeni zamma uyanmaktan bıktığını belirten bir diğer vatandaş ise, “Ülkemizde serbest piyasacılığı başladı. Her yerde fiyatlar farklı. Milletin cebinde para kalmadı. Bir kitap 150 lira. Okuyoruz ama geleceğimiz tehlike altında. Şu anki ekonomiden memnun değiliz. Hakkımızı yiyene hakkımız haram olsun. Bu düzenin bir an önce değişmesi lazım. Bu insanlara yazık günah. Her şeye her gün zam geliyor” şeklinde konuştu.

Haber: Emin SARAÇ
Kamera: Erol TAŞKIN

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap