SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Araklı halkı çözüm bekliyor

Araklı halkı çözüm bekliyor

23 Ekim 2022 Pazar - 12:05




Diyoruz ki!





Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi’ndeki Katı Atık Bertaraf Tesisi, yöre halkını mağdur etmeye devam ediyor.
Araklı’da vatandaşlar, geçtiğimiz haftalarda ilçede açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a kötü koku nedeniyle mağduriyetlerini dile getirmişti.
Bakanlar Soylu ve Kurum, firma sahibine mağduriyetin giderilmesi noktasında çözüm üretmesi talimatını vermişti. Ancak gelinen süreçte,kötü koku ilçe halkını mağdur etmeye devam ediyor.
Vatandaşlar tepkilerini dile getirerek geçici çözümlerle sorunun çözülmediğini ifade ettiler.
Edinilen bilgiye göre çöp depolama alanının farklı bir bölgeye taşınacağının gündeme geldiği öğrenildi. Bize ulaşan bazı mahalle sakinleri ise dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirdiler.



Sorunun çözümü noktasında Soylu ve Kurum’a güvendiklerini ifade eden vatandaşlar, bir an önce sürecin hızlandırılmasını istediler.
Evet, gelinen noktada hem Araklı hem de Arsin’deki vatandaşların artık dayanacak gücü kalmadı. Gün geçtikçe kötü koku azalmak yerine artmaya devam ederken, vatandaşların sağlığı da tehdit altında.
Artık nasıl bir çözüm bulunacaksa bir an önce bulunsun, vatandaşlar daha fazla mağdur edilmesin.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap