SON DAKİKA



Haber > Magazin > En büyük Osmanlı yerleşkesi bulundu

En büyük Osmanlı yerleşkesi bulundu

26 Nisan 2016 Salı - 16:13




TİKA tarafından Macaristan'da yürütülen araştırmalar meyvelerini veriyor; Kanuni'nin kayıp mezarı ve en büyük Osmanlı yerleşkesine ait kuvvetli bulgul





Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, 2013'ten bu yana Zigetvar'da yapılan kazı çalışmalarında Macaristan'daki en büyük Osmanlı yerleşkesinin bulunduğu noktasında yeni bulgular ortaya konulduğunu belirterek, "Hamam, palankanın içinde yer alması gereken kışla, cami ve dergahın bulunduğu mekan ortaya çıktı. Kuvvetle muhtemeldir ki, oradaki türbe kalıntılarından birinin de Kanuni Sultan Süleyman'ın vefat ettiğinde iç organlarının defnedildiği yer olduğu ortaya çıktı." dedi.

TİKA'nın öncülüğünde Kanuni Sultan Süleyman'ın kayıp mezarının araştırılması projesi kapsamında "Zigetvar Kanuni Sultan Süleyman'ın Kayıp Mezarının Araştırılması Bilimsel Değerlendirme Paneli" düzenlendi.Panelin açılışında konuşan Çam, 52 ülkede ofisi olan TİKA'nın 150 ülkede proje geliştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin de TİKA aracılığıyla finansman desteği verdiğini anlatan Çam, "Bu eylül ayında Kanunu'nin ölümün 450. yıl dönümü. Anma törenleri yapılacak. O zamana kadar TİKA olarak hazırlıkları tamamlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Serdar Çam, Macaristan'daki çalışmaların kültürel varlıklarının korunmasının yanında ikili ilişkilerin gelişmesine de katkılar sağladığını vurgulayarak, restorasyon neticesinde sadece kültürel varlıkların korunmadığını, aynı zamanda turizmin gelişmesine katkı sağlandığını, bölgeye başta Türkiye'den olmak üzere değişik ülkelerden turist akınının yaşanacağını anlattı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap