SON DAKİKA



Haber > Magazin > Erdoğan'la Putin görüştü

Erdoğan'la Putin görüştü

29 Haziran 2016 Çarşamba - 12:56




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi yaptı. İki lider Rus uçağının düşürüldüğü kasım ayından b





Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015 günü hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının  düşürülmesiyle başlayan kriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mektup ile yumuşama sürecine girmişti. İki ülke arasında yaşanan uçak krizi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Rusya lideri Putin ilk kez telefonla görüştü. Dün açıklanan ve bugün saat 12.00'de yapılacağı bildirilen görüşme 12.15 sıralarında başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Kremlin sözcüsü Peskov, telefon görüşmesinin içeriğiyle ilgili Kremlin'den daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ, YAZILI AÇIKLAMA YAPILACAK 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının aktardığı bilgiye göre görüşme olumlu geçti. görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapılacağı duyuruldu. Görüşmede ikili ilişkilerin ve Atatürk Havalimanı saldırısının da konuşulduğu dile getiriliyor.

KREMLİN PUTİN'İN ERDOĞANI ARAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI


Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayacağını dün açıklamıştı. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin gönderdiği mektupla ikili ilişkilerin düzelmesi için önemli bir adım attığını belirtmişti.

 BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Öte yandan görüşme öncesi Rus ve Alman öğrenciler ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı nedeni ile Türk halkına başsağlığı diledi. Putin,toplantıda, "Üzgünüz, dün akşam yaşanan saldırıda hayatını kaybedenler için  başsağlığı diliyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap